08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Finland

Finland är en naturlig exportmarknad för svenska företag och är på många sätt identiskt med Sverige när det kommer till industristruktur, kultur och samhälle.

Finland är ett av världens främsta länder i flera internationella mätningar och jämförelser av tillväxt och utveckling av ekonomi, teknologi och utbildning. Konkurrensfördelar såsom politisk stabilitet, låg korruption, utbildad arbetskraft och ett gynnsamt företagsklimat har gjort landet till en attraktiv handelspartner.

Svenska produkter och tjänster har ett gott rykte i Finland och är så pass vanliga att man sällan reflekterar över ursprunget, något som är en klar fördel gentemot andra utländska aktörer. Finland är historiskt sett en av Sveriges mest betydelsefulla handelspartners och år 2014 uppgick exporten från Sverige till Finland till cirka 79 miljarder kronor vilket gör Finland till Sveriges fjärde största exportmarknad.

Business Sweden har varit verksamt i Finland sedan 1974 och har idag åtta medarbetare. Genom åren har det finska kontoret byggt upp ett starkt och framgångsrikt kontaktnät av lokala företagsledare och politiska beslutsfattare i syfte att främja Sveriges konkurrenskraft i Finland.

De senaste åren har de mest attraktiva branscherna för både inhemska och utländska företag varit bland annat gruvsektorn, telekom, miljöteknik, livsmedel och medicinteknik. Även den stora startup-världen i Finland har fått mycket mediesynlighet där evenemanget SLUSH är Nordeuropas största och viktigaste mötesplats för investerare och startups.

Då svenska företag vill etablera sig eller utöka verksamheten i Finland kan projektens omfattning och karaktär variera mycket beroende på kundens behov. De vanligaste uppläggen brukar dock fokusera sig på marknads- och förvärvsanalyser, identifiering av samarbetspartners och kunder, bolagsbildningar samt rekryteringar. Därtill genomför Business Sweden i Finland årligen ett flertal samordnade evenemang och satsningar inom olika branscher tillsammans med lokala bolag och partners.

Business Swedens Finlandskontor hjälper även till med:

  • Registrering av filial eller dotterbolag
  • Adressavtal
  • Registrering av .fi domän

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om Finland som exportmarknad och hur vi på Business Sweden kan stödja er med rådgivning, kontakter, spetskompetens, affärsområdeskunskap och övrigt som kan underlätta en framgångsrik etablering och expansion på marknaden.

Christian Weckman

Country Manager Helsinki Country Manager, Helsinki
+358 9 686 46 403
E-post christian.weckman@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?