en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Belgien

brussels_714x300
Med sin centrala placering i Europa och goda kommunikationer väljer många företag att etablera sig i Belgien. En bidragande orsak är förutom det strategiskt viktiga läget med gräns till både Tyskland och Frankrike tillgången till Europas nästa största hamn i Antwerpen. Belgien är en viktig inkörsport till Europa. Exempelvis har både IKEA och H&M förlagt stora delar av sina centrallager till Belgien. Kännetecknande för Belgien är det faktum att landet delats upp i tre till viss del självstyrande regioner; Flandern, Vallonien och Bryssel – vilket medför regionala skillnader som är viktiga för svenska företag att ta hänsyn till.

Belgien och Bryssel är inte bara centrum för de EU-institutioner och andra internationella organisationer som förlagt sina huvudkontor där, utan är även en viktig handelspartner för Sverige. Flera hundra svenska bolag finns etablerade i Belgien och landet är en viktig handelspartner för Sverige. Importen av svenska produkter gör Sverige till landets tionde största leverantör.

Business Sweden försöker med sin lokala närvaro med kontor i hjärtat av Bryssel med närhet till EU-kvarteren att möjliggöra för svenska bolags roll för och inom EU-samarbetet. Våra experter inom upphandlingsfrågor stöttar varje år framgångsrikt svenska bolag i sin internationaliseringsprocess. Belgien är mycket mer än bara EU, Bryssel och Manneken Pis.

tomas_korseman_web

Tomas Korseman

Trade Commissioner, Benelux The Hague Trade Commissioner, Benelux, The Hague
+31 70 302 20 59
E-post tomas.korseman@business-sweden.se

Vill du att vi kontaktar dig?