08 - 588 660 00
 • Registrering
 • Logga in
 • Language
Tillbaka

Talent accelerator

Vill du ha en internationell karriär med världen som arbetsplats och frågor inom företagsutveckling, expansion och etablering utomlands i fokus? Har du ett passionerat intresse för global affärsutveckling och vill du kombinera det med att bidra till Sveriges tillväxt internationellt?

Genom Talent Accelerator ger vi dig en flygande start på din karriär hos oss där vi utbildar, utrustar och utmanar dig i syfte att bli en av våra framtida ledare.

Talent Accelerator är ett ettårigt traineeprogram där du får arbeta och bo på två olika marknader med sex månader på respektive marknad. Programmet börjar med en introduktions- och utbildningsvecka på huvudkontoret i Stockholm där du introduceras till samtliga delar av företaget och får dina första utbildningar i konsulteriet.

Halvvägs igenom året möts du och dina traineekollegor på ”Trainee week” hemma i Sverige för erfarenhetsutbyte, utbildningar och workshops med Business Swedens management team, varefter du åker ut till din nästa marknad. Det här blir en erfarenhet att minnas där vi kommer att utmana dig rejält från första dagen och där vi förväntar oss att du utmanar oss!

Ditt kontrakt med Business Sweden sträcker sig över en tvåårsperiod, varav traineeprogrammet utgör det första året. Under ditt andra år kommer du att fortsätta arbeta som en del av vår konsultverksamhet. År två kommer även att erbjuda dig möjligheten att bredda din kompetens antingen genom att återvända till en av dina tidigare marknader eller vidga dina vyer genom att pröva på en tredje marknad. Valet av marknad under ditt andra år kommer att bestämmas i samråd med våra regionschefer och handelssekreterare. 

 Talent Accelerator söker dig som:

 • Nyligen har tagit masterexamen som Civilekonom och/eller Civilingenjör, eller motsvarande och har upp till ett års relevant arbetserfarenhet. 
 • Har ett starkt eget driv, vilket syns genom dina extraordinära studieresultat och aktiviteter utöver studierna.
 • Har värdefull internationell erfarenhet genom studier eller arbete och du vet att du vill ha världen som arbetsplats!
 • Vill utmana din fulla potential och lyckas, vilket du vill göra genom att utveckla nyckelkompetenser inom management consulting, ledarskap och sälj i en global miljö.
 • Är en lagspelare med ett genuint intresse av, och en ödmjuk inställning till, andras bidrag och erfarenhet.
 • Drivs av att kontinuerligt få utvecklas i din yrkesroll och som person.
 • Pratar och skriver engelska flytande. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
 • På grund av traineeprogrammets upplägg måste du under programmets gång vara folkbokförd i Sverige.

Intresserad av att söka?

Vårt traineeprogram Talent Accelerator börjar den 28 augusti 2017. Ansökningsperioden är 30 januari – 10 februari 2017. Efter 10 februari är det endast de som kvalificerat sig som kommer att bjudas in till den fortsatta ansöknings- och urvalsprocessen. Hela urvalsprocessen avslutas med ett Assessment Center på vårt huvudkontor i Stockholm 8 mars.

Då ansökningsprocessen består av ett flertal steg, ber vi dig att noggrant läsa igenom informationen så att du känner till hela upplägget innan du påbörjar ansökan.

Efter varje steg kommer du att via email få reda på om du har klarat det till nästa steg eller inte. På grund av ett stort antal ansökanden kan vi tyvärr inte erbjuda personlig feedback annat än till de som varit på Assessment Center.

Sista steget i urvalsprocessen är ett Assessment Center på vårt huvudkontor den 8 mars 2017. Detta steg är avgörande för vårt urval av slutgiltiga kandidater och inga undantag kommer att göras från deltagande där. Säkerställ därför redan nu att du, om du skulle ta dig genom urvalet till detta steg, har möjlighet att delta den 8 mars i Stockholm. Om du vet att du inte har möjlighet att delta då, ber vi dig att avstå från att påbörja ansökningsprocessen.

Ansökan går enbart att göra genom länken som du finner längre ner från och med den 30 januari. Ansökningar som skickas separat via mail kommer ej att inkluderas.

1.    30 januari – 10 februari – Formella förutsättningar

Använd länken till ansökan till traineeprogrammet nedan eller på vår karriärsida för att komma till första steget i processen. I det första steget kommer du att bli ombedd att fylla i grundläggande uppgifter om din profil. Förutsättningarna för att bli antagen är:

-       Masterexamen

-       Goda akademiska resultat (betyg)

-       Internationell erfarenhet från arbete eller studier

-       Språkkunskaper: Engelska är ett krav och övriga språk är meriterande

-       Övriga relevanta meriter för ditt framtida yrkesliv

-       Möjlighet till att vara folkbokförd i Sverige under tiden för traineeprogrammet

Du kommer också bli ombedd att fylla i grundläggande uppgifter om dig själv och din profil samt bifoga CV, personligt brev och betyg på engelska.

2.    11 – 14 februari – Problemlösningstest och personlighetstest

Förutsatt har du har vad som krävs för att bli antagen enligt de formella kraven kommer du bli inbjuden till att göra två tester. Du kommer få ett mejl från HR som bekräftar att du gått vidare och den 11 februari ett mejl från vår testleverantör som skickar länkarna till testerna. Du kommer att bli ombedd att göra två tester, ett som fokuserar på din förmåga att lösa problem för att garantera att du uppfyller den nivå som krävs, och ett som fokuserar på din personlighet och kompetens. Båda testerna måste vara utförda senast 14 februari.

3.    17 - 19 februari – Värderingar

Förutsatt att du har den nivå och match som krävs efter att ha gjort testerna kommer du att bli inbjuden till nästa steg i ansökningsprocessen som fokuserar på våra värderingar. Våra värderingar ligger till grund för vår högpresentande kultur och det är viktigt att alla våra medarbetare och ledare handlar utefter våra värderingar. Det är därför viktigt för oss att förstå hur de stämmer överrens med ditt sätt att vara, arbeta och leva. Mer detaljerad information kommer att finnas i mejlet.

4.    24 februari – Inbjudan till Assessment Center

Senast 24 februari kommer du bli informerad om du fått en plats på Assessment Center 8 mars eller inte. På så sätt får du tid att förbereda dig och boka eventuella resor för att kunna vara med på en intensiv dag på vårt huvudkontor.

5.    8 mars – Assessment Center

Vårt Assessment Center är den sista delen av rekryteringsprocessen till traineeprogrammet. Under dagen kommer du att få lära känna Business Sweden och få träffa personer från vår ledningsgrupp och andra personer som är involverade i traineeprogrammet. Du kommer att bli bedömd i intervjusessioner och få arbeta både i grupp och individuellt.

6.    10 mars – Slutgiltligt besked

Senast den 10e mars kommer du att få besked om du blivit antagen till en av våra traineepositioner. Alla kandidater som deltagit i Assessment Centret kommer att få personlig feedback baserat på sin prestation under dagen.

Vi ser fram emot din ansökan! Varmt lycka till!

Ansökan är nu stängd.

Kontakta oss för mer information.