Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Livsmedelsguiden

Står ditt företag inför en internationell expansion eller är ditt företag redan verksamt på flera utländska marknader? Oavsett så är det viktigt att sätta sig in i de exporttekniska frågorna. Livsmedelsexport regleras ofta av en mängd lagar och bestämmelser. I Livsmedelsguiden hittar du information om olika länders importreglering, krav på märkning och EU-information

För att lyckas i dina ansträngningar som exportör krävs att du har kunskap i de lagar och bestämmelser som reglerar livsmedelsexporten. Olika länder har tämligen olika krav och önskemål bland annat på hur en produkt skall vara märkt och krav på olika dokument som ska visas upp vid införtullningen. I Livsmedelsguiden framkommer olika länders krav på märkning av en livsmedelsprodukt och länkar till olika länders kontrollmyndigheter 

 I Livsmedelsguiden framkommer även de regler som styr handeln inom EU för livsmedel, som exempel kan nämnas handel med drycker innehållande alkohol, debitering av moms samt länkar till viktiga EU-direktiv.

Att i god tid sätta sig in i de exporttekniska frågorna är viktigt för att minimera risken att råka ut för otrevliga överraskningar t ex att varan fastnar i den utländska tullen eller att betalningen blir försenad eller ännu värre uteblir.

 Vi hoppas att du ska uppskatta Livsmedelsguiden

 Informationen är helt kostnadsfri för svenska företag.

 

Christine Wass

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 661 02
E-post christine.wass@business-sweden.se