en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Exportguiden

Behöver du vägledning och information om hur man förbereder och hanterar export i praktiken? Exportguiden är en kostnadsfri nättjänst som ger en pedagogisk och övergripande bild kring frågor som rör den praktiska hanteringen av export. Här kan du få grundläggande information om exportofferter, finansieringslösningar, produktkrav, dokumenthantering, tullar och moms samt transport, leveransvillkor och utlandsbetalningar.

Inför en ny exportsatsning finns det många frågeställningar och områden man bör sätta sig in i och förbereda i god tid. Har man inte förberett sig tillräckligt kan konsekvenserna bli både utebliven betalning från kund eller t.ex. att era varor fastnar i tullhanteringen. Ett annat scenario kan vara att er produkt återkallas och att ert varumärke tappar anseende på marknaden på grund av att ni har missat att produktanpassa er för den specifika marknaden.

Exportguiden är till för dig som kanske tidigare inte har så stor erfarenhet av att exportera och som behöver en vägledning i vilka olika moment man som exportör bör sätta sig in i och i god tid förbereda inför sin utlandssatsning. Den innehåller grundläggande information rörande hur man kan finna lämplig finansieringslösning och förbereda exportofferten, till hur man går tillväga för att hitta regelverk för eventuell produktanpassning på den nya marknaden, hur man på egen hand kan ta reda på export- och importformaliteter som dokumentkrav, tullar och avgifter, vad man ska tänka på vid den fysiska transporten av varor över gränser med fokus på leveransvillkoren och till sist hur man säkrar betalning från slutkund.

Om man har förberett de 5 exporttekniska stegen i exportprocessen enligt nedan bild har man kommit en god bit påvägen för att så långt som möjligt säkra både en trygg och framgångsrik exportprocess.

Heldagsutbildning: Förbered din Export

Som ett komplement till denna grundläggande nättjänst om export erbjuder Business Sweden bland annat en heldagsutbildning: Förbered din Export - Praktisk vägledning där flera av våra experter ger en pedagogisk vägledning i varje exporttekniskt moment och lyfter alla viktiga frågor och svar som man som exportör bör förbereda i god tid för att bli så framgångsrik med sin export som möjligt. Läs mer om alla våra utbildningar i exportregler här.

De 5 exporttekniska stegen i exportprocessen:

de fem exporttekniska stegen i exportprocessen


Procedurer och regelverk i internationell handel är i ständig förändring. Business Swedens egna experter uppdaterar därför innehållet i guiden kontinuerligt. 

Uppdaterad: 17 jun 2015
wtc2

Exporttekniska avdelningen

Stockholm , Stockholm
08-588 660 00
E-post exportregler@business-sweden.se