Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Guider om exportregler

Business Swedens guider innehåller både generell och detaljerad information inom områden som export- och importprocedurer, frihandel, utlandsbetalningar, finansiering, livsmedel och e-handel. Flera av dem är kostnadsfria.

Exportguiden (ej registrering)

Som exportör är det många komplexa moment man tvingas passera i den internationella leveranskedjan. Business Swedens Exportguide ger en pedagogisk och lättöverskådlig vägledning i varje exporttekniskt moment, med checklistor samt tips och råd på hur man lättast går tillväga i sina exportförberedelser.

Livsmedelsguiden (ej registrering)

Livsmedelsexport regleras ofta av en mängd lagar och bestämmelser. Här hittar du information om olika länders importreglering, krav på märkning, EU-information och förslag på översättningshjälp.

E-handelsguiden (kostnadsfri, endast registrering)

E-handelsguiden innehåller en kartläggning av relevanta lokala lagar, marknadspraxis och trender på ett 20-tal olika e-handelsmarknader både inom och utanför EU. Guiden är ett verktyg som syftar till att underlätta för svenska företag när de ska expandera sin onlineförsäljning till andra länder.

Finansieringsguiden (kostnadsfri, endast registrering)

Oavsett om det gäller export, etablering eller investeringar i utlandet, kan finansieringen vara avgörande för att kunna genomföra affären. Finansieringsguiden informerar dels om alternativa finansieringsupplägg, dels om svenska och internationella finansieringskällor.

Frihandelsguiden (prenumerationstjänst med registrering)

EU har frihandelsavtal med ett antal länder, och vid export till dessa finns flera förmåner att utnyttja. En sådan förmån är befrielse från tull (helt eller delvis) i importlandet. Business Swedens Frihandelsguide innehåller all den information du behöver för att kunna utnyttja dessa förmåner.

Skeppningshandboken (prenumerationstjänst med registrering)

I Skeppningshandboken finner du dels uppgifter om allmänna exportregler, dels specifik landinformation om bestämmelser för export till cirka 190 länder. Du finner också information om lämpliga betalningsformer, möjlighet till kreditförsäkringar, finansieringsmöjligheter och inkassorutiner i över 60 länder.

Exporttekniska avdelningen

Stockholm , Stockholm
08-588 660 00
E-post exportregler@business-sweden.se