Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Skräddarsydda lösningar för Born Globals

Born Global företag följer ofta ett annat mind-set och en annan logik jämfört med mer traditionella företag i deras internationalisering. Företagen behöver stöd för att kunna fortsätta att expandera internationellt, men denna typ av stöd är annorlunda från vad de traditionella företagen söker.

Till exempel är det viktigt att erhålla en solid bas av investeringar och industripartners i syfte att expandera internationellt. Många svenska Born Global företag är en del av en stark gemenskap i Sverige men de saknar i många fall internationella nätverk.

Business Sweden lanserar därför ett nytt program för innovativa och tidigt internationaliserade företag, Born Globals. Born Global-företag återfinns inom till exempel IT-tjänster, medtech, dataspel, mode, musik, design och handel. Bolagen kännetecknas av att de exporterar redan från starten till skillnad från företag som först bygger upp en inhemsk marknad. Born Global-företagen har ett stort behov av stöd för att snabbt hitta nya slutkunder utomlands. Vidare finns ett behov av att få tillgång till utländska kontakter inom finansiering, produkt- och affärsutveckling, bolagsetablering och rekrytering.

Business Sweden ska genomföra uppdraget i samverkan med SISP (Swedish Incubators and Science Parks), Vinnova, Almi, svenska inkubatorer, vetenskapsparker och startup-miljöer. Det innebär att främjandet av entreprenörskap, innovationskraft och internationalisering knyts ihop.

Business Swedens process för att arbeta med Born Globals

 

Helen Rönnholm

Chef Regionala Exportrådgivare Stockholm Chef Regionala Exportrådgivare, Stockholm
E-post +46 70 591 5951

Birgitta Lantz

Koordinator Regionala Exportrådgivare Koordinator Regionala Exportrådgivare
+46 8 588 660 52
E-post birgitta.lantz@business-sweden.se