08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Danmark

Danmark är Europas lättaste marknad att göra affärer med enligt Världsbankens rankning 2015. Danmark är en utmärkt första marknad för svenska företag då den geografiska närheten och starka befintliga affärsrelationer länderna emellan underlättar företags internationalisering och fortsatta steg ut i världen. Inte minst uttrycker danska företag ett stort intresse för Sverige och svenskt företagande.

Danmark har en lång tradition av handel med Sverige och är Sveriges femte största exportmarknad. 2015 uppgick den svenska exporten till Danmark till 81 miljarder svenska kronor. Den geografiska belägenheten, den dynamiska Öresundsregionen och ett bra affärsklimat bidrar till en stor potential för svenska företag i Danmark.

Business Sweden i Köpenhamn kan assistera nya och etablerade företag på den danska marknaden på flera sätt. Vi stödjer alla svenska bolag och ser affärsmöjligheter inom flera områden såsom retail, bank-finans, logistik, hälsa-sjukvård och energi. Svenska lösningar, inom inte minst infrastruktur och digital teknik, kan lyftas fram ytterligare i Danmark. Vi stöttar även praktiskt med tex. bolagsetableringar, lokalhyra och rekrytering. I Köpenhamn finns dessutom tio FN-organ samlade under ett tak och vårt arbete med FN som marknad har varit aktivt sedan början på 80-talet. 

Business Sweden har varit verksamt i Danmark sedan 1978. Kontoret, som också täcker in Island, Färöarna samt Grönland, består idag av sju medarbetare. Vi har gedigen kunskap och lång erfarenhet från flera branscher och har ett brett kontaktnät hos både myndighetsorganisationer och företagsledare. 

Kontakta oss så berättar vi mer om Danmark som marknad och hur vi kan stödja er med rådgivning inom internationalisering och tillväxt eller övrigt som kan underlätta en framgångsrik etablering och expansion på marknaden!

Mikaela Sundberg

Trade Commissioner Denmark Copenhagen Trade Commissioner Denmark, Copenhagen
+45 20 75 60 80
E-post mikaela.sundberg@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?