en bild

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

closing-white
08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i USA

new-york_714x300
USA är världens största konsumentmarknad och Sveriges största exportmarknad utanför EU. Många svenska företag tar möjligheten att exportera till USA eller att starta företag i USA. Nya möjligheter skapas för svenska företag genom det kommande frihandelsavtalet, TTIP, och avtalet förväntas stärka handelsrelationen mellan Sverige och USA ytterligare.

USA är världens största importnation och erbjuder attraktiva möjligheter för svenska företag. Möjligheterna avspeglas i exportstatistiken och den svenska exporten till USA uppgick till drygt 82 miljarder svenska kronor år 2015. Den goda potentialen reflekteras ytterligare i att exporten till USA har ökat med 18 procent sedan 2014 och samlat sett står USA för 7,6 procent av Sveriges totala export.

Business Sweden har varit verksamma i USA sedan 1949 och våra kontor i Chicago, New York och San Francisco har en lång historia av att hjälpa svenska företag att etablera sig samt växa på den amerikanska marknaden. Business Swedens stora kunskap om USA hjälper också svenska företag med diverse mindre frågor. Vanliga frågor omhandlar arbetsvisum, tullavgifter, tullregler, moms och skatt i USA. Efter lång verksamhet i USA har Business Sweden upparbetat ett gott rykte och nära samarbete med branschorganisationer, ambassader och konsulat runt om i landet.

Vill du att vi kontaktar dig?